Stolní hrozny - Bílá odrůda - Rubilande B
Appellation Française
Rubilande B
Utilizace
Odrůda stolního hroznu.
Fenologie
Doba rašení: 4 dny před Chasselas.
Doba zralosti: 1. doba, 1 a půl týdne po Chasselas.
Technologický potenciál
Hrozny jsou kompaktní, střední velikosti a bobule jsou velké s pevným dužnatým obsahem. Rubilande Rs může být použit jako stolní hrozen nebo na víno. Vína získaná z této odrůdy jsou růžová vína průměrné kvality, bez diglukosidových antokyanů.
Kultivační a agronomické vlastnosti
Rubilande Rs je odrůda s poloodstávajícím vzrůstem, poměrně úrodná, citlivá na chlorózu a sucho.
Popisné prvky
Identifikace se opírá o:
- konec mladého výhonu, který vykazuje střední hustotu ležících chlupů,
- mladé listy s červenavým nádechem,
- dospělé listy orbikulární nebo klínovité, s pěti nebo sedmi laloky, s V nebo U tvarovaným petiolárním sinus, s dlouhými zuby v porovnání s jejich šířkou u základny, s rovnými stranami,